Bookmark and Share

fredag 31 juli 2009

I do my best...


Jag gör mitt bästa på elbasen min. Nu försöker jag lära mig Anarchy in the U.K av Sex Pistols -En riktig punkklassiker! Det går väl relativt bra ändå.



Så mycket mer än så har jag inte berätta nu.

onsdag 29 juli 2009

Platta glänsande saker som transporterar ljud.

Dagen innehöll en tur till Posten för att skicka två stycken DVD filmer, tro det eller ej, jag gick faktiskt dit! Sen blev det aldrig bättre än så. Jo då, nog blev det bättre än så allt.
Dagen innehöll även en tur till Gävle. Väl framme i Gävle stack jag in på Musikbörsen (såklart!) och köpte ett stativ åt elbasen.
Nu har jag även köpt en videokurs för låten "Anarchy in the U.K", vilka som skrivet den låten tänker jag inte berätta, det hör ju till allmänbildningen! Så nu jävlar ska här börja spelas en äkta punkklassiker!


Vackert placerat. Står stabilt.

Sveriges Radio Gävleborg hade utförsäljning av sitt skivarkiv. Fann Thåström - Höghussång (cd singel) för 5 spänn, som hittat! Dock måste fodralet bytas ut snarast eftersom skicket tyvärr är risigt.

Thåström - Höghussång.

Beställningen från cdon.com kom idag. Paketet innehöll denna gång cd stycken cd skivor. Olle Ljungström - Det stora kalaset och Ossler - Krank.

Olle Ljungström och Ossler.

Nu har jag totalt 35 stycken skivor i min samling. Hela samlingen finns alltid att beskåda HÄR.

Nu till en stor fråga! Att ha bra kondition och friskt humör, äre' det som susen gör?
Den som svarar på frågan är värd Nobelpriset.

Ha det mina vänner!

tisdag 28 juli 2009

Ja jävlar... att tjäna pengar är kul!

Jag har sysslat med att faktiskt städat och plockat lite smått i rummet mitt. Jag fann ett tiotal skivor som jag har noll intresse för och tänkte att det skulle jag slänga upp på Tradera, nån hundralapp får jag väl för skiten. Trodde aldrig att mina skivor skulle bli någon större hitt.
Men till min stora förvåning ser jag att jag kommer tjäna runt 300 kronor totalt för de skivor jag lade upp på Tradera. Det är riktigt, riktigt bra!
Den bästa auktionen hittills är fortfarande aktiv och kommer så förbli till den 29 juli. Bilden talar nog sitt tydliga språk:


Melodifestivalen 2004 på DVD. Utropspris: 10 kr. Aktuellt pris: 125 kr.

Pengarna kommer att gå till nya cd-skivor (som jag har intresse för) och ett stativ för elbasen. Får dessutom får jag några kronor över. Det skadar aldrig.

Mina aktiva auktioner finns HÄR. Välkommen in.

lördag 25 juli 2009

Ubuntu-bloggen avstängd tillsvidare.

Jag stänger min Ubuntu-blogg här och får se vad som händer med den i framtiden. Möjligtvis att mitt Ubuntu-bloggande kommer att starta upp igen, fast då på ubuntu.se.
Ha det gött!

fredag 24 juli 2009

Chocken har ännu inte lagt sig.

Chocken från gårdagens upptäckande av kommande Saab 9-5 har ännu inte lagt sig.
Tyska tidningen Autozeitung fick äran att ta del av ett så kallat embargoavtal som innehåller bilder och information om kommande Saab 9-5. I kontraktet skrevs att de fick publicera informationen före innan den officiella visningen sker i september på Frankfurtsalongen. Men Autozeitung bröt kontraktet, utan förvarning, och publicerade bilderna och information i deras papperstidning.
Saab lyckades dock stoppa publiceringen av
informationen på internet efter någon timme.

Men på en timme kan mycket hända. Så tyska Auto Bild har nu publicerat dessa bilder och informationen igen.

Bilen kommer att säljas i de tre vanliga utrustningsnivåerna: Linear, Vector och högprestandavarianten Aero.
Instegsmotorn blir en 1,6 liters turboladdad motor som ger hela 190 hk. Annars 2,0t med 220 hk, 2,8t med 300 hk samt 2,0 TiD och TTiD med 160 respektive 190 hk. Den starkaste bensin- och dieselmotorn kan fås med fyrhjulsdrift och 2,0t kan fås i BioPower utförande.


Kommande Saab 9-5.


Nuvarande Saab 9-5.

Fler bilder finns publicerade i min bilddagbok.

onsdag 22 juli 2009

AktieBolaget startar en Ubuntu-blogg!



AktieBolaget har startat en Ubuntu-blogg. Förhoppningsvis lockar det fler personer att börja använda Ubuntu som operativsystem.

Följ bloggen nu!
aktiebolaget-ubuntu.blogspot.com

lördag 18 juli 2009

Saabens Dagar, Trollhättan.

Nu vid skrivande stund sitter jag i bilen på väg hem från Trollhättan igen. Saabens Dagar har varit fantastiska!
Upp klockan 04.00 på fredag morgon och åka bil cirka 6 timmar. Det är resans baksida.
Stannade i Lidköping för att gå in på Misco hämtbutik och hämta datorchassit jag beställt. Snusgikt snyggt förövrigt!

Förmiddagen tillbringades i Trollhättans centrum för att kika i affärer. Senare drog vi oss mot Saabs fabriks område för att fotografera. Jag fann nya Saab 9-3X ute på parkeringen som ännu inte finns hos Saab-handlarna, självklart fotograferades även den!
Efter det gick vi in i en Sveriges finaste bilåterförsäljare, Ana Trollhättan. Där blickade jag bland annat närmare på den exklusiva Saab 9-3 Turbo X.
På sena eftermiddagen var jag på en publiksträcka på Midnatt sols rallyt.
Efter det stack vi till ett hotell i Alingsås där vi checkade in för natten. Och nej, jag blev inte förälskad som Thåström tydligen lyckades med en gång i tiden.

Lördagen (idag) tillbringades på området runt Saabs bilmuseum. Utställning av äldre Saabar, 92, 93, 95, 99, 900 och Sonett. Här och där stack även nya bilar fram. Som grädde på moset var det fri entré på Saabs bilmuseum.
Inne på bilmuseet fanns ju såklart den absolut första Saaben, Ur Saab, 91 001 av årsmodell 1947.
Inne på museet stog också de tre relativt nya konceptbilarna 9-X BioHybrid, 9-X Air BioHybrid och Saab Aero X. Men det var inte höjdpunkten, utan den legandariska rallyföraren Erik Carlsson "På taket" som satt Saab på kartan fanns på plats!

Massor av bilder från dagarna finns att beskåda på min bilddagbok lite senare.
Ha de!

>>EDIT: puss på den som betygsatt mina inlägg som ointressanta!<<

fredag 17 juli 2009

Min nya avsky för mopeder

Yes! Jag hatar mopeder, särskilt klass 1 mopeder. Det låter utav bara helvete från merparten av ungdomsmopedisternas mopeder. Det är något som jag numera stör mig fruktansvärt mycket på.
Min avsky för mopeder är ganska ny, den började en natt för cirka 3-4 dagar sedan, då jag precis hade startat en god natts sömn. Utanför huset på vägen så åker en moped förbi ett tiotalgånger. Mopeden lät som formel-1 bil, riktigt skriiiikande. Inte kunde jag somna på en gång heller.
Bajs för mopeder. Mopedisterna har jag något svårt för att hitta fel på.

Sitter vid skrivande stund i en bil på väg mot Trollhättan. Har varit vaken sedan klockan 04.00.
Tack och bock!

lördag 11 juli 2009

Hur bär sig Volvo åt egentligen!?



Jag kan aldrig sluta fascineras över hur mycket fel Volvo-bilar drabbas av. Det må jag säga faktiskt är något Volvo lyckats med! De har nu återkallat 8 500 bilar av modellen V70 och S80 -Båda två livsviktiga modeller för Volvo. Återkallningen denna gång beror på att bilarna har problem med bränslepumpens backventil och tryckregulator, vilket innebär att de helt plötsligt kan få motorstopp, hur kul är det på en motorväg eller i Stockholmstrafiken?
Denna återkallning berör endast ägare av, som tidigare nämnt, V70 och S80 med motorn 2,0 Flexifuel.

I den ekonomiskt svåra situation som Volvo befinner sig sig i just nu gör en massa återkallningar av sina skrotbilar
knappast saken bättre.
Den lustigaste återkallningen Volvo någonsin gjort måste vara med modellen C70 cabriolet där förardörren kunde lossna. Snacka om byggkvalitet!

Tacka vet jag Saab!


Från det ena, till det andra. Igår beställde jag ett nytt datorchassi. Det kommer att hämtas på Misco i Lidköping nu på fredag. Jag kommer ändå att ha vägarna förbi där då eftersom turen kommer att försätta till evengemanget "Saabens Dagar" i Trollhättan.


Mitt blivande datorchassi.


GÖR SOM KOENIGSEGG -KÖP SAAB!
Ha de' gott folk!

Alkoholfri zon and the new generation "Blondinbella".

Nu hatar jag alkohol! Inte bara för att det smakar vidrigt och luktar desto värre, utan att det förstör natten min.
Kvällen inleddes med att jag följde med syrran till en så kallad UNF-kväll för de skulle grilla och se på film. Trevligt tänkte jag. Grillningen blev dock aldrig av, utan vi beställde mat istället. Det var väl inte så fy skam ändå, jag hade ju, förutom syrran, två stycken tjejer att spana in (det trodde du aldrig att du skulle få höra av mig va?)
Och nej, jag bekräftar här officiellt, jag tänker inte gå med i UNF.
När jag kom hem därifrån var klockan närmare 21.00.

Jag satte mig vid datorn runt 22.00 och självklart hade datorn fått fnatt och fungerade inte riktigt som den skulle, så far min var tvungen att utföra operationer och kom fram till att det var problem med några bussningar(?). Så klockan var väl runt midnatt när jag kunde sätta mig vid datorn igen.
Naturligtvis blev det inte helt lugnt då heller, utan grannen hade fest. Bajs. Ungdommar fulla som satan stod och skrek här utanför så tyst var det direkt inte. De förstörde en del av min natt!
Tack och lov försvann de tillslut efter någon timmes konstant skrikande.


Bloggen är uppenbarligen intressant eftersom folk har en tendens att betygsätta nästan alla inlägg som 'Kul' eller 'Intressant'. Inte bra. Bloggen är -totalt misslyckad.
Kanske blir jag nästa generation "Blondinbella" och startar egna företag med mitt egna användarnamn... AktieBolaget AB eller AB AB!
Vilken framtid, jag blir känd som ett aktiebolag... herrejävlar...

Vi ses när vi råkas! Ha de'.
Högaktningsfullt, AktieBolaget.

torsdag 9 juli 2009

En totalt ointressant blogg har blivit... totalt ointressant!

370H55V 0773H
Can you crack the code?
No?
Ok, turn the fucking computer monitor up side down and read it again!
Good luck!

Medans du roar dig med att vända datorskärmen din upp och ner så fortsätter jag med att skriva ett totalt ointressant blogginlägg.
Jag har försökt att börja lyssna på Einstürzende Neubauten igen och jag tror att jag lyckas ganska bra med det denna gång. Det är rätt skön musik ändå.


Den vackra Einstürzende Neubauten loggan.


Sen har jag väl börjat lyssna allt mer på Florence Valentin. Musik man blir riktigt glad av! Dessutom märks det tydligt i vissa låtar att de blivit inspirerade av det musikaliska geniet Joakim Thåström.

Ha de' gott folk!
Hink och spade.

onsdag 8 juli 2009

Det är sånt som bara händer mig.

Du vilar huvudet emot min kudde
Din blick söker mina ögon
Men den söker sig igenom
Mot en annan punkt
Mot en annan man

Du lägger handen på min panna
Formar ord som exploderar
Men orden tillhör någon annan
Som är någon annanstans
En lycklig man

Det är sånt som bara händer mig
Det är sånt som bara händer mig
Jag var så nära
En liten stund
Det är sånt som bara händer mig

Jag kunde krupit över alper
Jag kunde svalt en ocean
För att vara först i dina tankar
Att det var jag
Och inte han

Det är sånt som bara händer mig
Det är sånt som bara händer mig
Jag var så nära
En kort sekund
Det är sånt som bara händer mig
Det är sånt som bara händer mig

Det är sånt som bara händer mig
Det är sånt som bara händer mig
Det är sånt som bara händer mig
Det är sånt som bara händer mig

(Sånt som bara händer mig - Olle Ljungström)

tisdag 7 juli 2009

Betala inte för något du kan få helt gratis!

Du ska inte betala för något du kan få helt gratis. Visst håller du med mig?
För 2 410 kronor får du ett Windows Vista Home Premium. Du har då ett känt operativsystem. Office paket ingår ej, utan du måste hosta upp ytterligare 2 494 kronor för att få ett acceptabelt office paket.
Totalt blir det 4 904 kronor, för något du bara får installera på en (1) dator. Du har då ett operativsystem som inte är driftsäkert och trögar ner din dator väsentligt. Glöm för guds skull inte ett relativt bra antivirusskydd! Då får du lägga till ytterligare 600 kronor för att få ett känt antivirusskydd.

Varför inte använda Ubuntu? Fullständigt gratis och levereras med ett komplett office paket, redan förinstallerat. Använder du Ubuntu behöver du inte ha en tanke på dyra antivirusskydd eftersom det inte finns virus som kan skada din Ubuntudator. Ubuntu är mycket driftsäkert och kräver inte lika mycket prestanda som Windows Vista gör. Support får du dygnet runt av ett 20-tal personer som frivilligt ställer upp för att hjälpa dig på ubuntu.se.
Ubuntu är helt fritt att använda, så du kan dela med dig av det och installera på hur många datorer du vill!


Ubuntu 9.04 levereras med bland annat OpenOffice.org (office paket), Mozilla Firefox (webbläsare) och massa verktyg för att spela upp och bränna ljud, musik och videos.

BETALA INTE FÖR NÅGOT DU KAN FÅ GRATIS!
Ladda ner Ubuntu idag! www.ubuntu-se.org

lördag 4 juli 2009

ANTI-DEPRESSIONSBLOGG #2

Grattis, jag har precis skapat en Anti-depressionsblogg. Detta inlägg är det sjunde tror jag, om jag inte missminner mig, sen denna totalt ointressanta blogg skapades. Inlägget som jag med glädje nu skriver blir mitt andra Anti-depressionsblogg inlägg. Vilket oroar mig. Vad ska det bli av denna blogg egentligen!? Blir denna blogg nästa generation "Blondinbella"!? Vilken mardröm. (!!!!!) Herrejävlar, jag måste dra till med drastiska åtgärder.


Hur som helst.
Konserten igår på Långholmsparken i Stockholm var alldeles lysande bra. Jag och syrran hittade fram tillslut.
Kul att träffa Fritz, (hjälp mig, vad heter du nu på bloggen din?) >edit: fritza-bitza.blogspot.com (så var det!)< Tyvärr hittade jag inte bilden jag tog på dig och det måste åtgärdas på nåt vis.


Gamla gubben (förlåt) Feddie Wadling var en lustig och rolig typ, faktiskt ganska bra måste jag erkänna att han var trots allt. Det roligaste var när han spelade på en resväska.

Anna Ternheim var också ganska bra. Överaskande nog. Tyvärr saknade jag för stor variantion i låtarna, de lät för lika.

Höjpunkten på hela kvällen var såklart Joakim Thåström! Detta var en av de mest extremaste konserter han genomfört på länge. Vilket självklart var bra.
Tyvärr drabbades jag av panik där jag stod nästan längst fram. Jag skrek en gång åt de som var bakom mig: "Vaaaafaaaaan!?". Under låten "Aldrig nånsin komma ner" svartnade det för ögonen i några sekunder. När jag "vaknade" igen höll jag på att spy på personen framför mig, vilket jag inte direkt hade lust med att göra. Så det blev att tränga sig därifrån och ställa sig längre bak där jag kunde pusta ut och fortsätta njuta av konserten.

Bilder finns i min bilddagbok. Den hittar du HÄR!


Dagens låt :
Sånt som bara händer mig - Olle Ljungström

torsdag 2 juli 2009

Nu har gamlingen från Trollhättan gjort sitt!

Ja, gamlingen från Trollhättan har äntligen gjort sitt. Den 2 juli, som det nu är vid skrivande stund, rullade den sista Saab 9-5 Sedan ut ur fabriken i Trollhättan. Man kan nu, som jag längtat efter att få göra, kalla den för OG.

Allt började någon gång i början av 1990-talet. Saab startade projektet 640 som senare skulle få heta 9-5. Utvecklingen skedde fram till året 1997 då Saab 9-5 Sedan visades för första gången för allmänheten. 1998 presenterades Saab 9-5 Kombi.
Nu är det snart dags! Gamlingen kommer ersättas med en helt ny Saab 9-5 som fortfarande är under utveckling.


Saab 9-5 Sedan i nuvarande form.


Kommande Saab 9-5 i "Secret Room" någonstans i Trollhättan.


Från det ena till det andra.
Imorgon är det konsert! Freddie Wadling, Anna Ternheim och höjdpunkten THÅSTRÖM!
Vi ses där Fritz!


Joakim Thåström.

Jag kan lika gärna bjuda på en till, bara för att han är så fin...


Joakim Thåström.


Ha det gött
allesammans =D

onsdag 1 juli 2009

Jag sa ju det, summer is the shit!

Idag är det första juli. Månaden inleddes med ett extremt oväder.
Jag årkar bara inte att skriva just nu. Det finns bättre saker att göra -Bloggen skulle ju ändå vara totalt ointressant...

Summer is the shit!

Ja, sommaren är bara skit. Vi hade cirka 30 grader hela dagen igår vilket inte uppskattas. Det är på tok för mycket. Själv diggar jag vintern skarpt -Då slipper man åskväder och det finns inga irriterande insekter.
Jag gillar ljuset från datorskärmen och inte ljuset från solen. Så kort sagt, Summer is the shit!

Idag dödade jag totalt 2 getingar. Första blev mördad av gift (det kallas Radar getingspray) och den andra fick bli mördad av elektricitet. Visst kan det låta en anining brutalt -men ack så effektivt och kul! Jag gillar inte att använda ordet 'hata', men jag HATAR fakitiskt getingar lika mycket som jag underskattar Volvo (ursäkta det fula namnet som nämndes, men tvungen var jag) och det är så väldigt mycket så det finns inga ord till det.


Tiden går väldigt långsamt. Väntar på att den 3 juli snart ska inträffa. Thåström, jag ber dig, ge mig en fyhelvetes extrem konsert nu då! Ta på dig elgitarren igen och dra en gammal soloklassiker, så änsträngade kan det väl ändå inte vara!?

Ha en fortsatt trevlig natt!
Och, Fritz, vi ses i Långholmparken!