Bookmark and Share

lördag 30 januari 2010

Att Saab skulle läggas ner var regeringens egna fel!

Den 18 december förra året beslutades som bekant av General Motors att Saab läggs ner. Allt detta var den svenska regeringens fel. Vilket avslöjades först idag av den politiskt oberoende tidningen Dagens Industri.

Spyker C12 LaTurbie, 2006

Holländska Spyker Cars var verkligen på hugget efter Saab när Koenigsegg Group meddelade att man drar sig ur Saab-affären. Spyker Cars förhandlade länge med General Motors när amerikanerna plötsligt helt utan förvarning meddelande den 18 december förra året att förhandlingarna med Spyker Cars kollapsat och att man tänker lägga ner Saab. Ilskan här hemma i Sverige var stor och många svor sin förbannelse över den stora amerikanska biljättens agerande.

Att General Motors beslutade att Saab skulle läggas ner var inte General Motors fel, utan i själva verket den svenska regeringen i form av Riksgälden som låg bakom det hela. Riksgälden gav ett privat undersökningsföretag och Säpo i uppdrag att hårdgranska den ryska Antonov-gruppen som var huvudägare i Spyker Cars.
När undersökningsföretagets och Säpos rapport nådde Riksgälden ansåg de att Antonov-gruppen har "gått långt över gränsen för vad som gick att acceptera”. Bland annat innehöll rapporten starka kopplingar mellan Antonov-gruppen och penningtvätt samt organiserad brottslighet.
Medan General Motors satt och förhandlade med Spyker Cars, helt ovetandes om vad den svenska regeringen hade satt igång för process, skickades rapporten till amerikanska FBI som i sin tur kontrollerade uppgifterna i den. Kort därefter fick General Motors styrelse en direkt order från den amerikanska regeringen att stoppa affären, vilket också gjordes kort därefter.

Pressmeddelandet från GM som bekräftar nedläggningen av Saab.
(fortsättning på meddelandet HÄR)

Idag är det bekräftat att Spyker Cars får köpa Saab. Men nu är den ryska inblandningen helt borta.
- Antonov-familjen är borta nu och har ingen som helst maktställning i Saab Spyker, bekräftar Hans Lindbland, statssekreterade på Finansdepartementet, för Dagens Industri.

Den "lagliga" rasismen sjunker - det tackar vi för!

Igår (fredag) var en underbar dag på många sätt. Riktigt varför tänker jag inte gå in på, men kort sagt: en riktigt bra dag. Trots en viss sak som tynger mig. Vad det är tänker jag heller inte gå in på.

Från det ena till det andra.
Sverigedemokraterna, eller den "lagliga" sortens rasism som jag vill kalla de för, har tack och lov backat i den senaste undersökningen inför valet i år, från cirka 7 % ner till cirka 5 %. Dessvärre ser du att partiet ligger över 4 %, vilket innebär att de kan leta sig in i riksdagen vid detta val. Men det hoppas vi ALDRIG händer. Det finns inget land i världen som förtjänar sverigedemokraternas vedervärdiga politik.
Att stänga in Sverige med en variant av Berlin-mur, tvinga människor att utföra lumpen och skrämma upp människor genom ett överbevakat samhälle - vad tusan är det för politik!?


Sverigedemokraternas viktigaste fråga är invandringen, det är ingen hemlighet och någon kan knappast ha missat det. De ser ett stort missnöje över de övriga partiers invandringspolitik, det får de väl naturligtvis göra. Men att införa en nazistisk politik för att "rädda Sverige" kan väl knappast vara rätt väg att gå?

Vänsterpartiets historia är inte direkt någonting att stoltsera med. Vänsterpartiet försvarade till en början Sovjetunionens hemska politik. Då var vänsterpartiet ett kommunistiskt parti som försvarade en väldigt sjuk variant av kommunism.
Sverigedemokraternas historia är likaså, absolut ingenting att stoltsera med.
Då kan man ju fundera, varför anklagar jag då ett parti med hemsk historia, samtidigt som jag själv är med i ett parti med hemsk historia? Skillnaden är den att vänsterpartiet har ändrat sin politik radikalt - det har inte sverigedemokraterna.

Vad låter bäst?
Ta där det finns - lägg där det fattas
Öka segregationen - och det radikalt!

Personligen ser jag hemskt gärna Lars Ohly som statsminister.
Rödgrön valseger 2010. Punkt slut.

torsdag 28 januari 2010

SD - en laglig form av rasism med vedervärdig politik!

Jag skrev i slutet av förra året frivilligt en uppsats om varför man bör undvika sverigedemokraterna. Den bevisar partiets starka kopplingar till diverse nynazistiska och rasistiska rörelser. Den reflekterar även partiets övriga dagsaktuella frågor som enligt mig är, minst sagt, vedervärdiga. Varför jag anser sverigedemokraternas politik som vedervärdig framgår naturligtvis i uppsatsen. Det är dock ingenting jag tänker bjuda på i bloggen.
Det var mycket intressant att skriva uppsatsen - och för den delen fruktansvärt skrämmande!




 Nu förstår jag varför partiets symbol ser ut som den gör.
Jämför symbolen med ovanstående bild. Likheterna är slående.


Jag har nu gjort uppsatsen elektronisk. Spännande, eller hur? Det är inte så mycket mer upphetsande än att jag skapat en PowerPoint-presentation till den. Uppsatsen har reviderats och modifierats lite lätt så den är i en berättande text istället för punktform som uppsatsen delvis är uppbyggd på.
Detta kan användas för en enklare och kortare variant av föreläsning. Får jag möjlighet - genomför jag naturligtvis en föreläsning. Allt för allt sprida mitt budskap om detta fruktansvärda parti som är på väg in i riksdagen!

onsdag 27 januari 2010

Saabs framtid är räddad!

Jag fortfarande svårt att verkligen förstå att Spyker köpt Saab, att hela märkets framtid är räddad. Grymt glad är jag! Jag måste berömma Spyker Cars VD Victor Muller som verkligen kämpat för att få köpet att gå igenom. Ett grymt bra jobb. Likaså Jan-Åke Jonsson, Saabs VD, som alltid varit så fruktansvärt positiv och gjort allt för att Saab ska överleva. Jan-Åke Jonsson är ett lysande exempel på hur en grymt bra VD ska vara.

Igår eftermiddag runt klockan 14.00 blev det köpstopp på Spyker Cars aktie i Holland, vilket egentligen avslöjade det hela. Men eftersom ett officiellt uttalande ej kommit hade man inte vågat hoppats. Vid 19.15 hade man kallat in till en extrainsatt presskonferens på Café Opera i Stockholm. Men tiden gick, och presskonferensen hade inte hunnit startat än vid klockan 19.30, men då hade General Motors lagt ut ett kortfattat pressmeddelande på sin webb där man avslöjar att affären med Spyker Cars har lyckats.

Dagen före, måndag den 25:e januari, hade General Motors kallat in till en extrainsatt presskonferens i Detroit:


Se videon ovan, cirka 02.50 minuter in i klippet. Där hör vi hur General Motors VD säger att nedläggningen av Saab fortsätter samtidigt som samtalen med Spyker Cars fortsätter. Fler kommentarer vill han ej ge.
När jag hörde det var jag stensäker på att nu är Saab död. 24 timmar senare, jublar jag över Spykers köp av Saab.

På presskonferensen i Stockholm igår kväll lät det så här:

Dessvärre är det problem med ljudet i videoklippet.

Saabs framtida modeller ser ut såhär:
SAAB 9-5 SEDAN & KOMBI
Nya Saab 9-5 Sedan kommer nu i vår.
Kombivarianten kommer troligtvis om ett år.

SAAB 9-4X
Crossover. Tillverkas i GM:s fabrik i Mexiko tillsammans med Cadillac BRX.
Modellen ska börja tillverkas 2011.

SAAB 9-3 SEDAN, KOMBI & CABRIOLET
Facelift av hela 9-3 programmet.
Det inkluderar sedan, kombi samt cabriolet.
Modellerna ska börja tillverkas 2012.
(På bilden syns den nuvarande generationen av 9-3 Sport Sedan)

Närmare titt på nya Saab 9-5 Sedan:


Ha de'

tisdag 26 januari 2010

SAAB SÅLT TILL SPYKER CARS!!

SAAB SÅLT TILL SPYKER CARS!

Avvecklingen av Saab avbryts med omedelbar verkan.


Mer fördjupning i försäljningen av Saab kommer jag återgå till senare i veckan. Först och främst måste min oerhörda glädje tonas ner en aning för att jag ska kunna få ihop några rader.
Jag önskar Victor Muller (VD för Spyker Cars) all lycka med köpet av Saab och ett förbaskat STORT TACK för att han aldrig gav upp!!



Ha de'

tisdag 19 januari 2010

Jag letar alternativ.

Risken har sedan länge tillbaka funnits - att Saab läggs ned. Skulle det inträffa är jag så illa tvungen att ställa mig frågan: "vad ska jag leva för?"
Jag har tänkt på det. Skulle Saab dö, ska jag leva för den lilla Italienska biltillverkaren Lancia! Lancia och Saab hade samarbete ett tag i början av 1980-talet. Faktum är att Saab sålde en Lancia modell i Sverige under namnet Saab-Lancia 600 dock i mycket små volymer. Dessutom är Saab 9000 och Lancia Thema i grunden samma bilar, liksom Fiat Croma och Alfa Romeo 164.
Att Saab och Lancia haft ett samarbete en gång i tiden är inte avgörande för att fastnat för Lancia nu. Utan det är att Lancia, precis som Saab, var och är ett unikt bilmärke som alltid haft egen design och unika lösningar. Otroligt vackra Lancior på senare tid stavas: Lancia Thesis, Lancia Ypsilon samt Lancia Delta.
Min drömbil för tillfället råkar vara en Lancia. Modellen ska vara Delta Integrale av årsmodell mellan 1990-1994.

Lancia Delta Integrale 1992.

- - - - - - - - -
Förövrigt går rykten att General Motors är på gång med försäljning av Saab till Spyker Cars. Dock är detta tyvärr ingenting som än så länge har bekräftats från varken General Motors, Spyker Cars eller andra budgivaren Genii Capital.

Senare denna vecka kommer en sammanfattning av den otroliga Saab manifestationen i Stockholm upp på min blogg. Just nu har jag inte tid att skriva mer.

Ha de'
THE TIME IS NOW - DON'T LET SAAB DIE!

lördag 16 januari 2010

Ett steg närmare slutet (eller början?)

General Motors har nu tackat nej till Merbancos andra bud, och de är nu fullständigt ute ur "leken". Detta må vara ett gott tecken, General Motors börjar närma sig ett beslut i Saabaffären. De återstående budgivarna är nu:
  • Genii Capital med ett andra kraftigt förbättrat bud.
  • Spyker Cars med ett tredje förbättrat bud.
Skulle General Motors mot många odds tacka nej till Genii Capitals bud och Spyker Cars bud, finns ännu en möjlig väg för de två återstående budgivarna: att slå ihop sig och lägga ett gemensamt bud, där båda bolagen kommer äga 50 % av Saab var. Att detta har samtalats om mellan de båda budgivarna har Spykers, liksom Genii Capitals VD bekräftat.
Skulle inte detta att hålla, kommer General Motors med största sannolikhet fortsätta med sin linje att lägga ner hela Saab.

För att undvika en nedläggning av Saab, ska man fortsätta med att kritisera General Motors behandlande av Saab. Se till att åka på olika Saab Support Convoy's som har ägt rum på flera ställen runt om i världen, fler sådana evenemang är på gång. Dessa anordnas av Saabklubbar eller privatpersoner. Mer information finns på www.saabsunited.com/saab_campaigns
På söndag (17 januari) äger de flesta demonstrationer rum, och jag kommer att finnas i Stockholm då.
Som kampsång kan låten "Griffin up!" utses. Musiken och texten är skriven och framförd av en helt vanlig person med brinnande intresse för Saab.




SÅ GÖR DU FÖR ATT RÄDDA SAAB:
Till höger på denna sida finns en bild med texten "Save Saab", där under finns olika alternativ att göra för att rädda Saab.


Don't let Saab die

torsdag 14 januari 2010

Slopa Google - det räddar miljön!

Anser du att en bra miljö är mycket viktig? Om du vill göra ditt bästa, eller bara hjälpa till lite grann finns nu en svensk sökmotor på internet som skänker hela sin vinst till miljön. Slopa den tråkiga Google, lägg istället namnet "Growyn" i huvudet.


Att sökmotorn är snygg går inte att neka.
Bakgrunden går även att byta ut till andra vackra naturbilder.


Varje gång du gör i sökning i Growyn skänker Growyn pengar till diverse välgörande miljöprojekt. Så slopa Google, där alla pengar hamnar i en redan tillräckligt rik persons plånbok.
Något som är mycket väl omdiskuterat är vad Google gör med dina personuppgifter som samlas in på deras webbsidor. Det kan jag tala om för dig, Google sparar, liksom många andra, alla sökord du använder på deras webbsida. Med detta kan de anpassa olika annonser efter vad du oftast söker på. Längre än så orkar jag inte gräva så mycket mer vad Google gör med dina uppgifter (du frivilligt ger dem). Möjligtvis att jag återkommer till ämnet. Hur som. Nästa gång du ska använda en sökmotor, tänk "Growyn"!

http://se.growyn.com

lördag 9 januari 2010

Att lägga bud på Saab är en ny trend -Men nu startas nedläggningen!

Att buda på Saab verkar uppenbarligen har blivit en ny trend, vilket naturligtvis är alldeles lysande. Våren 2009 när General Motors bekräftade att Saab är till salu, stod det still ett bra tag - ingen hade lagt ett bud. Så var det någon månad, samtidigt spydde all denna förbaskade media ut stora rubriker om att Saab är död inom en månad. Någon vecka efteråt rasar det in bud till General Motors - listan gick upp till närmare tjugo intressenter. Senare hade en del sållats bort tills bara blev åtta stycken kvar, däribland Koenigsegg som det visade sig att de senare skulle vinna General Motors hjärta (som "nötterna" där i USA förvisso saknar) Halleluja, tänkte jag! Saab blir åter svenskt. Men naturligtvis, det vore väl för väl? Det visade sig att även Koenigsegg, exakt som General Motors, saknar hjärta och hjärnor. Mitt i det hela när det stod helt klart att Koenigsegg skulle ta över Saab så avblåser dom det hela! Inte bra.


Kan denna rädda Saab? Detta är en av många
nya modeller som väntar på att få komma ut i friheten.
KANSKE KOMMER DET ALDRIG ATT HÄNDA!

 

Tillbaka till nutid.
Nu har ett antal diverse olika företag lagt bud på Saab åt General Motors, innan deadlinen igår klockan 23.00, svensk tid.
  • Spyker Cars - deras tredje bud. (Har byggt upp ett starkt förtroende hos GM, och det nya budet sägs vara "för bra för att tacka nej till", enligt en väl insatt anonym källa)
  • Genii Capital - ny i leken (Gav GM ett bud precis innan deadlinen. Genii är ett investmentbolag med ett mycket starkt kapital.)
  • Merbanco - deras andra bud (Har tidigare sållats bort av GM i den första leken. Ska vara högst seriös köpare)
  • AWMS - ny i leken (Har ett kontant bud på motsvarande drygt 2,8 miljarder svenska kronor de kan ge nu omedelbart)
(Spyker Cars, samt Genii Capital's understrukna texter är en länk för mer information om bolagen.)

General Motors har nu valt på börja nedläggningen av Saab Automobile AB i Trollhättan. Hela Saabs ledning, inklusive deras VD Jan-Åke Jonsson har nu tappat den lilla makten över Saab de hade. Allt detta eftersom General Motors har kallat in en likvidator, som tar över makten över bolaget. Såhär säger Bolagsverket om en likvidator samt likvidation:
"Likvidation av aktiebolag
Likvidation är upplösning av ett bolag genom att tillgångarna förvandlas till pengar i den mån det behövs, skulderna betalas och eventuellt överskott fördelas. När bolaget gått i likvidation företräds bolaget av styrelsen och verkställande direktören (vd) till dess att en eller flera likvidatorer har utsetts. Därefter företräds bolaget av likvidatorn som alltså ersätter styrelsen och vd. Likvidatorn ska genomföra likvidationen, det vill säga avveckla bolaget, till dess att det är upplöst. Det är i de flesta fall Bolagsverket som beslutar vem som blir likvidator i ett aktiebolag.

Likvidator i aktiebolag
En likvidator har till uppgift att avveckla ett aktiebolag. Likvidatorn utses av Bolagsverket eller i vissa fall av tingsrätten. Om bolaget går i konkurs kan likvidatorn under vissa förutsättningar få ersättning från Bolagsverket för likvidationskostnaderna."
General Motors har bekräftat att fler nya bud än Spyker Cars har kommit in. De tänker gå igenom alla dessa, och en försäljning kan fortfarande aktuell. Det trots att nedläggningen startats.

Hoppas på det bästa, Saab måste få överleva! Och herr Fredrik Reinfeldt, ta dig kragen och kontakta Brack Obama för att lösa detta på ett elegant sätt! Det kan rädda flera tusen jobb i Sverige!







GENERAL MOTORS! 
DON'T LET SAAB DIE!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Alla djurrättsaktivister eller andra som är en otroligt djurvän, var vänlig att inte kolla på nedanstående reklamfilm som Ford skapade när de släppte sin sportigare modell av minibilen Ka för ett bra tag sen. Jag reagerar, och blir förvånad över att sådana här reklamfilmer över huvud taget får existera - det är fruktansvärt sjukt! Som en extra krydda på det hela så var reklamfilmen skapad för den europeiska marknaden.




Ha de'
Don't let Saab die.

tisdag 5 januari 2010

"För de envisa finns det ingen väg som är oframkomlig"

Spyker Cars motto är "för de envisa finns det ingen väg som är oframkomlig". Det mottot tänker Spyker hålla fast vid under förhandlingarna om att köpa Saab av General Motors berättar Spyker Cars ledning i det pressmeddelandet som de släppte den 20 december förra året där de även berättade att de lägger ett nytt bud på Saab till General Motors.


Spyker Cars logotype.

Nu har en anonym källa inom General Motors berättat att de inte är nöjda med holländska Spyker samt amerikanska Merbancos nya bud.
Stämmer gårdagens uppgifter om att Spyker Cars får en chans till att vässa sitt erbjudande, kan man se de anonyma uppgifterna som bekräftade.
Om General Motors inte accepterar de nya buden är det mycket troligt att de fortsätter sin linje med att lägga ner Saab.


Saab 9-3 SportCombi och i bakgrunden syns GM:s huvudkontor i Detroit.

General Motors agerande för Saab och deras ovilja att sälja bolaget har gjort många Saab-entusiaster världen över mycket upprörda. Så pass upprörda att Saab-entusiaster nu ska samla ihop sig under ledning av entusiastsiten SaabHistory.com och demonstrera utanför GM:s huvudkontor i Detroit. Där tänker man ställa upp bilarna och hålla upp plakat med texten "Sälj Saab" och prata med media för att sprida sitt budskap. Liknande protestaktioner kommer även att hållas i bl.a. England samt Holland.

Fotnot, Spykers motto förekommer även i deras logotype - fast då på latin "nulla tenaci invia est via".