Bookmark and Share

lördag 9 januari 2010

Att lägga bud på Saab är en ny trend -Men nu startas nedläggningen!

Att buda på Saab verkar uppenbarligen har blivit en ny trend, vilket naturligtvis är alldeles lysande. Våren 2009 när General Motors bekräftade att Saab är till salu, stod det still ett bra tag - ingen hade lagt ett bud. Så var det någon månad, samtidigt spydde all denna förbaskade media ut stora rubriker om att Saab är död inom en månad. Någon vecka efteråt rasar det in bud till General Motors - listan gick upp till närmare tjugo intressenter. Senare hade en del sållats bort tills bara blev åtta stycken kvar, däribland Koenigsegg som det visade sig att de senare skulle vinna General Motors hjärta (som "nötterna" där i USA förvisso saknar) Halleluja, tänkte jag! Saab blir åter svenskt. Men naturligtvis, det vore väl för väl? Det visade sig att även Koenigsegg, exakt som General Motors, saknar hjärta och hjärnor. Mitt i det hela när det stod helt klart att Koenigsegg skulle ta över Saab så avblåser dom det hela! Inte bra.


Kan denna rädda Saab? Detta är en av många
nya modeller som väntar på att få komma ut i friheten.
KANSKE KOMMER DET ALDRIG ATT HÄNDA!

 

Tillbaka till nutid.
Nu har ett antal diverse olika företag lagt bud på Saab åt General Motors, innan deadlinen igår klockan 23.00, svensk tid.
  • Spyker Cars - deras tredje bud. (Har byggt upp ett starkt förtroende hos GM, och det nya budet sägs vara "för bra för att tacka nej till", enligt en väl insatt anonym källa)
  • Genii Capital - ny i leken (Gav GM ett bud precis innan deadlinen. Genii är ett investmentbolag med ett mycket starkt kapital.)
  • Merbanco - deras andra bud (Har tidigare sållats bort av GM i den första leken. Ska vara högst seriös köpare)
  • AWMS - ny i leken (Har ett kontant bud på motsvarande drygt 2,8 miljarder svenska kronor de kan ge nu omedelbart)
(Spyker Cars, samt Genii Capital's understrukna texter är en länk för mer information om bolagen.)

General Motors har nu valt på börja nedläggningen av Saab Automobile AB i Trollhättan. Hela Saabs ledning, inklusive deras VD Jan-Åke Jonsson har nu tappat den lilla makten över Saab de hade. Allt detta eftersom General Motors har kallat in en likvidator, som tar över makten över bolaget. Såhär säger Bolagsverket om en likvidator samt likvidation:
"Likvidation av aktiebolag
Likvidation är upplösning av ett bolag genom att tillgångarna förvandlas till pengar i den mån det behövs, skulderna betalas och eventuellt överskott fördelas. När bolaget gått i likvidation företräds bolaget av styrelsen och verkställande direktören (vd) till dess att en eller flera likvidatorer har utsetts. Därefter företräds bolaget av likvidatorn som alltså ersätter styrelsen och vd. Likvidatorn ska genomföra likvidationen, det vill säga avveckla bolaget, till dess att det är upplöst. Det är i de flesta fall Bolagsverket som beslutar vem som blir likvidator i ett aktiebolag.

Likvidator i aktiebolag
En likvidator har till uppgift att avveckla ett aktiebolag. Likvidatorn utses av Bolagsverket eller i vissa fall av tingsrätten. Om bolaget går i konkurs kan likvidatorn under vissa förutsättningar få ersättning från Bolagsverket för likvidationskostnaderna."
General Motors har bekräftat att fler nya bud än Spyker Cars har kommit in. De tänker gå igenom alla dessa, och en försäljning kan fortfarande aktuell. Det trots att nedläggningen startats.

Hoppas på det bästa, Saab måste få överleva! Och herr Fredrik Reinfeldt, ta dig kragen och kontakta Brack Obama för att lösa detta på ett elegant sätt! Det kan rädda flera tusen jobb i Sverige!







GENERAL MOTORS! 
DON'T LET SAAB DIE!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Alla djurrättsaktivister eller andra som är en otroligt djurvän, var vänlig att inte kolla på nedanstående reklamfilm som Ford skapade när de släppte sin sportigare modell av minibilen Ka för ett bra tag sen. Jag reagerar, och blir förvånad över att sådana här reklamfilmer över huvud taget får existera - det är fruktansvärt sjukt! Som en extra krydda på det hela så var reklamfilmen skapad för den europeiska marknaden.




Ha de'
Don't let Saab die.

0 person(er) brydde sig:

Skicka en kommentar