Bookmark and Share

onsdag 28 oktober 2009

Aktiverat turbogenen.

Dagen innehöll en tur till Uppsala. Det var inte så jävla tråkigt som det där kanske låter. Utan tvärt om. Jag fick en ny liten netbook, Acer Aspire One med 10" skärm, d.v.s. en liten burk. Den ska ersätta den normalstora laptopen jag har nu. Egentligen har jag bytt ner mig, på nästintill alla punkter. Mindre hårddisk, lägre arbetsminne, mindre skärm, sämre processor samt ett framförallt mycket sämre operativsystem: Windows XP, mot för tidigare Ubuntu 9.10 Karmic Koala.
Men fördelen är att den är mindre. Det var just därför jag ville byta. Förövrigt är den grymt snygg också. Min förra Acer laptop var, måste jag erkänna, fruktansvärt ful.
Acer Aspire One.

Nya netbooken var inte det enda bra av resan till Uppsala heller. En tur till diverse olika bilaffärer blev det. Första besöket blev på Biva, återförsäljare för Saab. Såklart en provkörning i nya Saab 9-3X.
Bilen vi provkörde var den dyraste varianten av Saab 9-3X. Under huven satt en 2,0 liters turbomatad spis som går på bensin samt etanol E85. Den ger 210 hk om man kör på etanol. Den är utrustad med ett av världens avancerade system för fyrhjulsdrift, från svenska Haldex. Mot vanliga 9-3 är denna höjd 30 cm och har stryktålig plastbeklädnad runtom. Samt hasplåtar fram och bak.
På bilden syns tydligt den silvriga hasplåten bak.
Samtliga versioner har dubbla kromade sportavgasrör.


Läderklädsel är standard, samt t.ex. tvåzons ACC, NightPanel, SAHR m.m. m.m.

- - - - - - - - - - - - - - -
Från det ena, till det andra.
Jag har hittat ett otroligt praktiskt tillägg i Mozilla Firefox. Perfekt för den som lyssnar på mycket musik, som jag. Tillägget heter FoxyTunes. När det är installerat har man en liten mediaspelare i statusfältet i Firefox. Den kommunicerar med t.ex. iTunes, Windows Media Player, YouTube, Spotify m.m. Du kan pausa, spola, byta låt direkt i Firefox utan att behöva byta fönster. Smart. Dessutom installeras en liten knapp som finns tillgänglig i textrutor till forum, bloggar m.m. bara klicka - och vips läggs automatiskt till i rutan vad låten heter.


Klicka jag nu på en ikon som ligger över rutan jag skriver detta blogginlägg i kommer detta upp:
----------------
Now playing: Skriet – Natten
via FoxyTunes
----------------
Otroligt praktiskt för de som lyssnar på mycket musik vid datorn!

- - - - - - - - - - - - - - -
Jag måste göra något åt rubriken i bloggen, den är på tok för stor! Det måste ske snart, sen tror jag nya utseendet i bloggen är helt klart. Trevligt.


Ha de'
Jag måste dö en dag, det är ganska bra.

tisdag 27 oktober 2009

Slarvigt skrivet eller argsint inristat i metall.

Bloggens utseende bearbetas. Den röda färgen är helt borta och bloggen går nu i svart/vitt/grått. Bloggens rubrik har bytts ut, texten AktieBolaget har nytt teckensnitt och ny färg. Målet var att den skulle se slarvigt skriven ut och/eller argsint inristad i metall eller liknande. Jag tror jag lyckades ganska bra med det. Texten "Välkommen till en totalt ointressant blogg" har samma teckensnitt som tidigare då jag inte fann någonting annat jag kunde känna mig nöjd med.
Nu när dessa förändringarna sker kan bekymmer med bloggens driftsäkerhet förekomma. Bilder kanske inte ser rätt ut och saker kanske hamnar på fel ställe.
Det var det.

JOBBA HÅRT - bli rikast på kyrkogården!

lördag 24 oktober 2009

BE-BOP-A-LULA HELA JÄVLA DAN!


Joakim Thåström.


Vad kan rubriken innebära tro? Nej, det är inte namnet på min blogg. Nej, det är inte fyllisarna i stadsparkens egna nationalsång. Utan det är titeln på musikaliska geniet Joakim Thåström's nya samlings skiva/box.
I veckan fick vi mer information om Thåström's nya samlingsskiva och box. Skivan ska släppas den 25 november (2009) och är den första samlingen Thåström personligen varit med i urval och utformning. Thåström firar i år en 20 årig solokarriär och ska med denna samlingsskiva sammanfatta solokarriären. Samlingsskivan släpps också som en box och den kommer innehålla en bonusskiva som heter "Kompost" med outgivna låtar samt en DVD inspelad live på Olympen i Lund 2006.
Dessutom är det nu klart att Thåström för första gången på cirka 7 år ska medverka i TV. Den 27 november kommer Thåström framföra en låt i programmet "Skavlan", SVT 1.
Inte nog med det, i januari 2010 kommer Thåström ge sig ut på en kortare turné.
Thåström's hemsida.

Omslaget till Thåström's nya samlingsskiva.


















Förövrigt spelar jag nu hela Marilyn Manson's låt The Nobodies på bas utan några större problem.

Jag funderar på att ändra utseendet på min blogg. Det nuvarande känns lite tråkigt numera. Frågan är bara hur bloggen ska se ut? Hur som, den som lever får se...

Ha de'
JOBBA HÅRT - bli rikast på kyrkogården.

onsdag 21 oktober 2009

The time is now!

En fantastiskt bra dag för en gång skull. Bortsett från att jag lackade ur på en klasskompis i morse. Nog om det.
Jag fick de tre skivorna idag jag vann på Tradera för någon dag sedan.

Ebba Grön - Antirock (1978)
Ebba Grön - Pro rock (1978)
Rymdimperiet - Helfelrättsnettheltfelrättsnett (1982)

Samtliga skivor är 7" singel, svart vinyl.

Dessutom håller jag på att lära mig låten "The Nobodies" av Marilyn Manson (det är egentligen en liten bit mästerverk) på bas. Det funkar, en ganska lätt låt. Om jag minns rätt så är det bara 5 olika toner.



Marilyn Manson - The Nobodies.
Tyvärr inte direkt världens bästa ljudkvalitet, men det duger.


Sen spelade jag en liten stund tillsammans med syrran. Hon var gitarristen, jag var basisten.
Det gick faktiskt förvånansvärt bra. Senast vi försökte spela tillsammans gick det åt... ja... helvete. Men inte denna gång!

--------------

Saab är underbara. Inte bara för att de tillverkar en världens bästa bilar, utan att de har sådan otroligt bra musik i sina reklamer. Som t.ex. Release me av Oh Laura. En bit vacker musik.
Det lilla Stockholmsbandet Oh Laura blev ju förövrigt väldigt känd, tackvare Saabs reklam.
Det senaste nu är låten "The time is now" med, för mig, tidigare helt okända Asha Ali är också grymt bra. Den låten har Saab valt när de presenterade nya Saab 9-5.
Äntligen en ny 9-5, säger många.
The time is now -helt enkelt!



Låten finns nu även på Spotify, under Asha Ali's senaste album "Hurricane" (Spotify länk) som gavs ut detta år. Ni som inte har Spotify, skaffa det nu! Men betala för guds skull aldrig för ett Spotify Premium!

Ha de'
JOBBA HÅRT - bli rikast på kyrkogården.

lördag 17 oktober 2009

Ung Vänster

Jag åkte på min första Ung Vänster träff idag som var i Gävle. Det gick alldeles utmärkt. Roligt, intressant och återigen roligt. Jag ska se till att medverka flera gånger. Frågan är bara hur mycket nytta vi fick gjort egentligen?
Om det inte vore för det otroligt tråkiga vädret, som stavas 'regn', så hade vi delat ut flygblad. Men ingen av oss orkade springa ut i regnet och dela ut massa flygblad. Istället stack vi till COOP och handlade matvaror för att slänga ihop en otroligt god (tro det eller ej) soppa! Klubben hade inte råd med snabbmat. Men senare kom vi på att matvarorna vi handlade blev dyrare än vad till exempel några pizzor skulle kosta. Oj, oj, vad vi är smarta...

Idag såg jag att jag fått ett mycket lustigt mail ifrån MSN. Ofta brukar det vara en massa färger och hjärntvättande reklam om en av världens sämsta webbläsare Internet Explorer. Men så var de inte denna gång. Nej, det var var bara en massa krumelurer och oförståelig text. Bilden talar sitt tydliga språk.



Klicka på bilden för att förstora.

tisdag 13 oktober 2009

Onödig blogginfo samt bra musik

Min bloggs mest aktiva tid med inlägg verkar ha varit i juli, med rekordhöga 17 inlägg totalt den månaden! På en delad andraplats finns augusti och september med blygsamma 5 inlägg.
Med det här inlägget är det hittills 3 inlägg i oktober månad. Med stor säkerhet blir det minst ett till. Att sikta på och slå 17 inlägg har jag ingen större lust med, då skulle i så fall detta bli nästa generation Blondin Bella.
Det är ju klart, 17 inlägg är ingen omöjlighet att kunna slå snart. Om några månader är det min favoritmånad december, och då kanske jag är så fruktansvärt motiverad att bloggen blir fullpackad.
För dig som är nyfiken på vad jag skrivit tidigare så finns det här till höger en "rullgardinsmeny" där du kan välja en månad och se vad jag skrev då.


Från det ena, till det andra. Nu tänkte jag bjuda på lite bra musik.
Thåström - Keops pyramid


Peace Love & Pitbulls - Caveman


Olle Ljungström - En apa som liknar dig


Olle verkar vara en aning på lyran vid det tillfället, men ändå.

söndag 11 oktober 2009

Den finns inte nånting som jag inte gjort

Den senaste tiden har jag:
- Skrivit en uppsats om varför vi bör undvika Sverigedemokraterna.
- Översatt låttexten Släpp aldrig in dom till engelska.
- Insett att låten The Nobodies av Marilyn Manson är ett mästerverk.
- Upptäckt att Olle Ljungströms senaste album Sju har totalt 11 av 11 underbara låtar.
- Kladdat ner 16 sidor i ett Word dokument om ingenting(!!)
- Lyssnat på låten Skinny and white av Peace Love & Pitbulls så jag nästan spyr.

Eller kort sagt:
"Det finns inte nånting som jag inte gjort" som Thåström sjunger i låten Miss huddinge -72.

JOBBA HÅRT - bli rikast på kyrkogården!

söndag 4 oktober 2009

Windows ut - Linux in!

Det har blivit fruktansvärt mycket data nu på senaste tiden. Men, vad gör man?

Förövrigt har jag slängt ut gamla hederliga Windows XP på desktopen för att göra plats åt någon Linuxdist. Efter ett länge och väl gjort arbete att hitta någon rolig Linuxdist fann jag till slut en. Ubuntu känns lite tråkigt -jag vill ju gärna prova nåt nytt. LinuxMint är ett spännande alternativ -tror det var det enda Linux alternativet med en "riktig" Kontrollpanel som i Windows dock fanns ingen riktig support på svenska. ArchLinux var också något spännande -men då måste man bygga utseendet helt själv, vilket jag inte har lust med att göra nu. Till slut fann jag Kubuntu! Igrund och botten detsamma som Ubuntu, fast det använder KDE som skrivbordsmiljö tillskillnad från Ubuntu som använder GNOME.
KDE innebär lite mer avancerade grafiska detaljer samt roligare utseende. GNOME är något enklare.
För en van Windows användare är Kubuntu ett mycket bra alternativ, man hittar saker där man förväntar sig att det ska finnas. Men Kubuntu är fruktansvärt snurrigt, saker överallt. Men man lär väl sig till slut, inte sant?

Dock kör jag Windows Vista som andra partition. Men snart kanske jag klarar mig helt utan Windows? Linux är ju ändå en mycket, mycket stark konkurrent till Windows -och kostar absolut NOTHING. Vackert.