Bookmark and Share

torsdag 19 november 2009

Är och förblir en legend!

Han är över 50 år och rockar loss som aldrig förr!
Dessa tider är väldigt bra och ovanligt hektiska för oss Thåström-fans.
I mars släppte han singeln och någon vecka efter den hela albumet, Kärlek är för dom. Samma dag albumet släpptes drog han igång en vårturné, som var en av de bästa han gjort nu på senare tid. Efter vårturnéns slut var det uppehåll ett litet tag - sedan en kortare sommarturné, tillsammans med Anna Ternheim och Freddie Wadling som var det bästa jag hört på länge. Samtliga spelningar hade mycket råa toner och "gubben" visade energi, riktigt stark energi. Inte lång tid efteråt började rykten sprida sig att Thåström släpper ännu ett till album! Ryktet diskuterades väl, och det var även sant. Thåström kommer släppa nytt. Dock inget med helt nyinspelat material och nya texter, utan han sammanfattar sin 20-åriga solokarriär med en samlingsskiva. Som även kommer släppas som en box innehållandes en live-DVD samt en bonus-cd med tidigare outgivna låtar. Med den nyheten fick vi även reda på att han kommer visa sig i tv för första gången på ca 7-8 år. Han kommer framföra en låt i programmet "Skavlan" som sänds på SVT1 den 27 november.
Idag, den 19 november, publicerade Aftonbladet även en helt ny intervju med Thåström, som är den första han gjort på hela 6 år! Dessutom gav den officiella hemsidan för Thåström idag oss informationen att han även kommer att kommer sticka ut och signera album på Åhléns City i Stockholm den 27 november.



Thåström rockar loss.


Dock berättar han i intervjun att varje album ha gör nu kan vara det sista.
Allt det här kan bara hända ett mycket fåtal gånger i livet, det gäller att försöka ta sig tid med allt som handlar om Thåström nu. Snart kanske han inte längre är aktiv.
Efter mer än 30 år på nacken som aktiv musiker har han skrivit svensk musikhistoria - som är och förblir en legend!


Thåström live i somras.

söndag 15 november 2009

Sverigedemokraterna i riksdagen - NEJ TACK!


Mångfald är bättre en enfald.

Vill vi ha ett rasistiskt Sverige? Gör nu allt du kan för att undvika den händelsen. Sverigedemokraterna har under den senaste undersökningen hela 5,8 % av partisympatierna, vilket innebär att de är större än både Kristdemokraterna och Centerpartiet.
För att människor verkligen ska förstå varför vi bör undvika Sverigedemokraterna kan nämnas:
  • Partiet har en grund ur flera olika rasistiska föreningar, däribland BSS (Bevara Sverige Svenskt)
  • Partiledaren Jimmie Åkesson har på en fest sjungit flera rasistiska låtar samt en låt som satiriserar Olof Palmes död. Jimmie Åkesson har bett om ursäkt för låten om Olof Palme, och nekar samtidigt till de rasistiska sångerna - trots att det finns inspelat bevismaterial.
  • Granskningar genomförda av Expo och Expressen visar att flera medlemmar inom Sverigedemokraterna har gett ett flertal nationalsocialistiska föreningar finansiellt stöd.
Detta är dock bara en liten del av en lista som kan göras mycket lång. Jag har frivilligt skrivit en uppsats om varför vi bör undvika Sverigedemokraterna och den delar jag gärna med mig av. Det är bara att höra av dig, så får du elektronisk kopia.

Om vi, allihopa tillsammans hjälper till att sprida sann kunskap om Sverigedemokraterna. Går det att undvika deras inträde i riksdagen. Börja med att kommentera och betygsätt politiska videoklipp på till exempel YouTube. Har du en egen blogg kan du, som jag gjort, skriva ett inlägg. Gå hemskt gärna med i gruppen Sverigedemokraterna i risksdagen - Nej tack! på Facebook. Bjud in alla dina vänner.

Och du, rösta även i något så värdelöst val som vi kyrkovalet. I kyrkovalet ska man rösta bara för att Sverigedemokraterna ska få så låga siffror som möjligt. Allt för socialism mot fascism.

Ha de'

fredag 13 november 2009

Prins av meningslöshet - det är min verklighet

Alle (AktieBolaget) har igår fyllt 16 år. Dock känner jag inte någon direkt skillnad nu mot för dagen innan då jag jag var 15. Hur som, jag får nu i alla fall övningsköra (vilket jag faktiskt redan hunnit gjort). Det är riktigt kul. Jag lovar att varna er alla innan jag sticker ut på vägarna så ni har möjlighet att ta in brevlåder o.s.v. I present fick jag (äntligen) en ny MP3 spelare, 8 GB i minne att leka med. En Thåström-huvtröja samt någonting annat jag inte har kvar i minnet just nu. Till vänster ser du tröjan på bild, och här nedan är MP3:n.

Observera att det inte är jag på bilden.









MP3:n är kanske ingen skönhet, men det är insidan som räknas...

Jag tror jag nöjer mig så här idag. Jag behöver väl ändå inte skriva en uppsats om min födelsedag?
Trenden fortsätter: titeln på inlägget har väl i egentligen ingenting med detta att göra. Titeln är en liten textrad ur låten "Erotisk politik" av Imperiet år 1988.

Ha de'
JOBBA HÅRT - bli rikast på kyrkogården!

onsdag 11 november 2009

Aldrig nånsin komma ner

Stilla flyter vi iväg
Stilla flyter vi iväg, bara få va, bara få va ifred

Bara blunda, följa med, bara flyta långt, långt iväg

Bara få va


Aldrig nånsin komma ner

Aldrig nånsin komma ner

Aldrig nånsin komma ner
Aldrig nånsin komma ner

Aldrig nånsin, aldrig nånsin någon mer


Stilla flyter himlen med

Bara långsamt, långsamt lämnar vi er

och allting som e fel

Ingen ser nåt, ingen vet, bara stänga av allting som e

som e nere hos e
r

Aldrig nånsin komma ner

Aldrig nånsin något mer

Sakta flyter vi iväg, sakta flyter vi iväg

Sakta flyter, sakta flyter vi iväg

Aldrig nånsin komma ner
Aldrig nånsin, aldrig nånsin något mer

Aldrig nånsin komma ner

Sakta flyter, sakta flyter vi iväg


(Thåström - Aldrig nånsin komma ner)



En liten bit mästerverk. En av de absolut bästa låtarna som någonsin spelats in i hela världshistorien. Jag har fått höra den live, men tyvärr var den versionen mycket dålig. Ingen jag direkt längtar efter att få höra. Klicka HÄR för att lyssna på den i Spotify, annars kan du söka på YouTube om du nöjer dig med några värdelösa live versioner som dessutom är i pissig videokvalité.

Hur som, idag, den 11 november är den sista dagen jag är 15 år. Imorgon finns ingen 15 årig Alle (AktieBolaget) kvar längre. Utan då får ni dras med en 16 åring istället.

Ha de'
JOBBA HÅRT - bli rikast på kyrkogården!

måndag 2 november 2009

The complete guide (Imitating a bulldozer on a 24 track tapemachine)

Nya utseendet på bloggen är klart! Nu finns även diverse HTML och javascript inbäddade för att att göra bloggen ännu bättre/roligare. Om resultatet blev bra eller ej, är upp till var och en att avgöra. Själv är jag såklart inte nöjd - jag blir aldrig nöjd.

Förövrigt lyckades jag inte slå juli-månads totala antal blogginlägg förra månaden, d v s oktober. Juli månad hade totalt 17 inlägg! Oktober fick blygsamma 8 inlägg...
Frågan är bara varför jag så gärna vill slå juli månads inlägg, när jag avskyr bloggar så mycket som jag gör?
Egentligen, varför skriver jag överhuvudtaget i en egen blogg? Den som kan svara på det borde få Nobelpriset.



Rubriken har ingenting med inlägget att göra. Jag saknade bara en rubrik, och tog titeln för en oerhört bra låt av Peace Love & Pitbulls. Ju längre och krångligare, desto bättre.
Ha de'