Bookmark and Share

onsdag 30 september 2009

Mitt alldeles egna Ubuntu Remix.

Jag kommer så småningom starta ett arbete med att utveckla mitt "alldeles egna" operativsystem. Okej då, det må inte vara ett helt eget operativsystem, utan det blir en såkallad Ubuntu Remix. Jag startar med ett vanlig Ubuntu 9.04 Juanty Jackalope och anpassar det med program, utseende osv. och plötsligt har man ett "eget" operativsystem att ge ut i .iso-fil som folk kan installera på sina datorer -precis så som jag anpassat det! Kortfattad: en vidareutveckling av Ubuntu.

Alla Windows användare där ute: detta är något ni inte kan och får göra, som Windows användare är man bunden till miljoner olika licensvillkor. Som Linuxanvändare får man dela med sig av systemet hur man vill -utan att vara bunden till något. Helt gratis.

En fråga kvarstår, vad ska min Ubuntu Remix heta?

tisdag 22 september 2009

Billigast är inte bäst - inte dyrast heller!

Jag köpte en ny MP3 för hela barnbidraget eller studiebidraget eller vad fasen det nu vill kalla sig. Shit the same?
Jag tror jag ångrar mitt köp lite smått. Okej, en MP3 med ganska funktioner mycket för helt acceptabel prislapp. Hade en Philips innan - som var mycket bra på sin tid. 2 GB hade jag att leka med då, nu räcker inte det. Trots att det räcker till några hundra låtar så är det inte tillräckligt. en till anledning till var att ljudnivån var något fruktansvärt låg! Högsta ljudvolymen var ändå inte tillräcklig. Med "riktiga" hörlurar blev ljudet kollofruktansvärt lågt.
Med nya MP3:n fick jag 8 GB att leka med, plats för extern minne (upp till 4 GB) och två hörlursutgångar för samma pris som den gamla Philips:en gick på när den var ny. Jätte bra, tänkte jag - då fick jag ändå nån hundralapp kvar att spendera (spara är något som inte finns i min värld).

Funderar på att lämna tillbaka den då ljudkvalitén inte är fullgod. Hur ska jag prioritera? Lagringskapacitet eller ljudkvalité?


Sen har jag lärt mig att i alla fall jag ska undvika en Nokia telefon nästa gång. Har aldrig haft en sämre telefon i upplevd kvalité som jag har nu. Trots att telefonen gick på ett antal kronor -Aldrig mer Nokia för mig! Okej, Nokia har bättre driftsäkerhet än Sony Ericsson, men Sony Ericsson har jag upplevt haft bättre kvalitet.

söndag 20 september 2009

Smått obehagligt.

Det finns många lustiga människor. Jag var ute tillsammans med farsan runt kl 22.00 för att ta en liten kort promenad. Vid Norrsätraskolans matsal ser jag en ljusgestalt som rör sig från fönstren ner på gräsmattan framför för att sedan försvinna. Och bakom buskarna vid ingången till matsalen ser jag en svart fläck som rör på sig -jag stod cirka 30 meter ifrån. När den svarta fläcken kommer under gatbelysningen ser jag att det är man i 20-årsåldern. Han var uppenbarligen påverkad av någonting, exakt vad kan jag inte säga, men det var en stark rökdoft som mötte oss. Vi går mot han och han mot oss, vi stannar upp vid varandra och mannen frågar "Var det något ni ville? Eftersom ni stod och kollade mot mig." Detta ledde till någon minuts prat och mannen säger sedan "Ha en fortsatt trevlig kväll!" Riktigt trevligt, som om ingenting hade hänt. Han traskar iväg och jag blickar bakåt för att se vart han tar vägen, han fortsatte få iväg. Efter min andra blick bakåt var han försvunnen. Allt detta upplevde jag naturligtvis som smått obehagligt.


Nu till helt andra saker. Efter en herrans massa år har jag träffat en gammal klasskompis jag gick med i ettan och/eller tvåan. Det är positivt.
Jag har igår skrivit ett hittills tvåsidigt dokument om Sverigedemokraterna, såklart sedd från den negativa sidan. Dokumentets huvudsakliga funktion är att bevisa Sverigedemokraternas starka nazistiska och rasistiska koppling samt att ta upp Sverigedemokraternas smått lustiga partiprogram.

Ha de' gött allesammans.
Kom ihåg, JOBBA HÅRT -Bli rikast på kyrkogården!

lördag 12 september 2009

Bland allt skit, händer nåt bra!

God afton alla som fått för sig att läsa detta! Det är mycket svåra tider nu, men ändå underbara. Jag har haft mycket som gått emot mig just nu i flera veckor. Vaknat på fullständigt fel sida nån dag, blivit av med en sak som jag håller kär och ja, listan kan göras lång. Jag stannade hemma från skolan en dag för att försöka få mig på andra tankar och det hjälpte en del.

Men trots allt det som gått fullständigt åt helvete sker positiva saker. Saab är cirka 17 dagar från en försäljning till svenska Koenigsegg och nya modeller har från Saab har kommit, och fler är på väg. Joakim Thåström kommer eventuellt att släppa något nytt i november. Vad det är vet jag inte helt säkert just nu, dock ryktas det om en live skiva och/eller en bok. Bland allt skit, händer nåt bra!



Från det ena, till det andra. Nästa år är det val! Undra hur Reinfeldt löser detta när Sverige är i kris, och det är vi ungdomar som drabbas värst. Var fjärde ungdom går utan arbete! Men istället för att göra något åt att kön till arbetsförmedlingen som växer dagligen, så sänker regeringen skatterna och drar ner på utbildningsplatser och arbetsmarknadsåtgärder. Nästa år sätter vi stopp för Moderaterna, när de röda vinner valet.
Och kom ihåg, utrota Sverigedemokraterna!

tisdag 1 september 2009

AktieBolaget's webbradio blev verklighet!

Nu har jag lyckats med min webbradio och gjort min första relativt lyckade sändning! Dock bör webbradion ses över med tanke på driftsäkerheten, som inte hör till den bästa just nu. Men va fasen, jag har ju lyckats med min första webbradiosändning -det räcker för mig.
Senare får du reda på när nästa sändning äger rum och fört och främst hur du går till väga för att lyssna på AktieBolaget's egna webbradiokanal.
Det finns möjlighet att lyssna direkt i Mozilla Firefox, eller i VLC Media Player.

Internet DJ Console, som webbradion bygger på. Stremningen sker genom G.I.S.S. i fria filformatet .ogg.