Bookmark and Share

torsdag 27 augusti 2009

AktieBolaget's webbradio - Snart inte bara en dröm!

AktieBolaget's Webbradio, uppdatering.
Tidigare inlägget.

Efter många dagars bekymmer med programvaran Internet DJ Console (även kallat IDJC) som webbradion ska baseras på - verkar jag till slut fått kontroll över läget. Problemet som varit är att programvaran IDJC haft en bugg, vilket gjort att programmet inte gick att öppnas.
Tack vare "Little John" på Ubuntu.se Forum har jag till slut fått IDJC att fungera.
Webbradion kommer att stremas med det fria .ogg-formatet genom G.I.S.S.


Internet DJ Console installerat.

Som du säkert märkt använder jag Ubuntu som operativsystem för detta ändamål. Och varför kan man ju då fråga sig. Jo, det var enklast att skapa en webbradio-kanal med Ubuntu och att Ubuntu, IDJC och .ogg-formatet är fritt att sprida och använda underlättar det dessutom användningen.

Ha de'
Kom ihåg, jobba hårt - bli rikast på kyrkogården!

söndag 23 augusti 2009

Skandinavisk enkelhet har aldrig varit så här avancerad.

Väntan är nästan över. Om 3 dagar, 13 timmar, 15 minuter och 55 sekunder vid skrivande stund kommer nya Saab 9-5 visas online på Saabs officiella hemsida. Undertiden för att ingen ska missa det har Saab satt ut en mycket tydlig nedräkning på sin hemsida.
Det vi troligtvis kommer att få ta del av är tekniska data, utrustningslista, bilder samt förhoppningsvis ett pris. Priset har ryktats att det kommer starta runt cirka 300 000 kronor, vilket låter ganska trovärdigt om Saab 9-5 som tänkt ska platsa bland de tyska premiumbilarna BMW, Audi och Mercedes Benz.
Nya Saab 9-5 är livsviktig för Saab om de överhuvudtaget ska kunna överleva de följande åren. Nya 9-5 bör hitta till återförsäljarna våren eller sommaren 2010.

onsdag 19 augusti 2009

Det finns en oerhörd mängd fjortisar i denna lustiga värld.

Att det finns en oerhörd mängd av fjortisar i denna lustiga värld är vi flesta förhoppningsvis medvetna om. Att bloggvärlden är enorm och kryllar av fjortisar hoppas jag att de flesta vet om.

Men när tjejer i åldern runt 14 - 20 år ställer sig halvnakna i badrummet med en digitalkamera riktad mot spegeln och pratar om något de själva tagit upp på sin blogg har det gått över styr. När de dessutom försöker hålla sig till ett ämne, som jag senast hörde för fem minuter sedan, som kräftor en månad för tidigt avbryter de alltid sig själva med att säga "Asså" och "Aaaah!". Samtidigt som de väsnas med irriterande uttryck som avbryter ämnet de försöker hålla sig till rättar de alltid till håret. Hela, hela, hela jävla tiden!
Ämnen som att de sett tanter på stan med 'jääääteee' stora "häckar" känns totalt onödigt. Vad de verkar tro blir de aldrig äldre själva.

Sök på ordet "blogg" på YouTube och se vad du hittar. Meningar som "i denna lustiga värld" känns inte särskilt långbort mot det man får se.
Anser du att detta är upphetsande lär jag väl inget annat göra än att respektera det - själv tycker jag att det är ett rent vansinne och oerhört äckligt.

Ha de'

måndag 17 augusti 2009

Att följa guider på internet är ett helvete ibland.

Att sända webbradio genom Ubuntu Jaunty Jackalope 9.04 med hjälp av en guide för Ubuntu Intrepid Ibex 8.10 visade sig vara ett helvete.
Att sända webbradio har väl länge varit en liten dröm för mig. Med Ubuntu som operativsystem visade det sig vara enklare än med Windows.
Jag tänkte följa en guide på internet som var ett år gammal, det är väl ingen större skillnad tänkte jag. Men banne mig vad mycket som kan hända på ett år. Guiden var anpassad för Ubuntu, version Intrepid Ibex 8.10 och jag kör det allra senaste Ubuntu, version Jaunty Jackalope 9.04 med en efterinstallerad Ubuntu.se Remix 3.0.


Internet DJ Console ska vara programmet webbradion bygger på.

Att så mycket kan hända på ett år är fascinerande. Nästan ingenting av det guiden visade stämde. Så problemet kvarstår, men tack och lov har ju ändå Ubuntu en oerhört generös och GRATIS support.
Så vi får se -lyckas jag uppfylla en gammal dröm till slut och sända webbradio?
Fortsättning följer!

onsdag 12 augusti 2009

Som "gammal" fildelare måste man tänka om.

Jag har varit ganska inaktiv på denna totalt ointressanta blogg. Det är väl bara bra? Då kanske mitt mål blir uppfyllt? -En totalt ointressant blogg.

Jag måste erkänna att jag faktiskt varit ganska smart nu. När denna förbannade (ursäkta, men jag HATAR det) ipred lagen är på full rulle måste man som "gammal" fildelare tänka om. Jag har laddat ner enstaka saker -utan användande av anonym proxy server- och det har hittills gått bra. Men visst är jag lite feg allt. Så istället för att ladda ner skivor kom på att man sticker ju biblioteket! Där har de ett acceptabelt stort utbud av skivor att leta bland och låna, HELT GRATIS.
När man väl kommer hem är det bara att rippa in alla låtar och plötsligt har man låtarna på datorn utan att vara orolig över att få en saftig böter på 25 000 kr nästa dag. Lysande.
Jag har lånat:
Olle Ljungström - Tack (1995)
Olle Ljungström - Bäst (2001)
Florence Valentin - Spring Ricco (2009)
Sex Pistols - Never Mind The Bollocks (1977)
Också det bästa Sandvikens Bibliotek någonsin gjort -börja samarbetat med övriga bibliotek! Nu har jag lagt en beställning på albumet Perpetuum Mobile av Einstürzende Neubauten. De kommer ta hem albumet från Hudiksvalls bibliotek -och det gör dem helt gratis!

Dagen innehöll inte bara en sväng till biblioteket utan också en sväng till Rusta. För första gången på en herrans massa år har jag faktiskt köpt ett spel! Colin McRae Dirt, skit kul spel.
Och för första gången på en herrans massa år fungerar det jag brände pengar på på Rusta. Rekord!

Colin McRae Dirt