Bookmark and Share

tisdag 27 april 2010

Ungefär så här.

Jag har gjort det förr, vid ett flertal tillfällen och faktiskt lyckats - skriva om ingenting. Min blogg har nu haft mycket låg aktivitet i några månader. Jag själv medveten om det, men känner ingen vidare större anledning till att ändra på det hela. Min blogg går som allting i denna värld: växelvis. En månaden är min aktivitet här på bloggen skapligt hög - andra månaden nästintill obefintlig, precis som i detta fall. April månad börjar lida mot sitt slut och antalet inlägg denna månad är så fruktansvärt lätträknat att det skulle kunna klassas som en skandal för de riktigt bloggtokiga jävlarna i denna värld. Ursäkta uttrycket, men så är det. Sanningen svider. Jag vet.

April månad har blivit mycket knepigt på många sätt. Jag skulle lika gärna kunna sätta mig och skriva ett självmordsbrev, som jag skulle kunna roa mig med att knåpa ihop ett kärleksbrev till livet. Jag skulle lika gärna kunna be till djävulen om åska och regn, lika ofta som jag ber till gud. I och med att jag aldrig ber till gud, blir där heller ingen bön till djävulen. Jag skulle kunna skratta åt sorgen, och gråta åt glädjen. Jag skulle lika gärna kunna hata mig själv så mycket som jag hatar alla ting i världen som känns fel. Å andra sidan skulle jag kunna äska mig själv lika mycket som jag älskar allt vackert. Det blir dock svårt i de stunder man får för sig att ingenting är vackert, att denna värld inte har något vackert att dela mig sig av. Lika svårt som det lätt att inse vad vacker en skog faktiskt kan vara. Ibland önskar man en stund för sig själv - fullständigt ensam. Det är vackert. Det är viktigt.
Så här kan jag hålla på i årtionden, men på grund av tidsbrist kommer jag inte längre än vad så här idag.

Lev varje dag som om den vore din sista.

torsdag 8 april 2010

Kubuntu 9.10 Karmic Koala - ett friare alternativ till Windows 7.

Mina damer och herrar - låt mig få tala om ett alternativ till Windows åt er. Namnet är Kubuntu, vilket är ett Linuxbaserat operativsystem för desktops, laptops och servrar. Det kan ersätta det mesta en Windows-dator har att erbjuda. Här kan du surfa på nätet, skicka e-post, chatta med vänner, starta videosamtal, skapa olika typer av snygga och funktionella dokument, lyssna på musik, bränna cd-skivor och dvd-skivor - allt detta redan från start!
Saknar du diverse olika programvaror i systemet, kan du senare välja bland cirka 2 000 fullständigt fria programvaror och installera dessa med hjälp av endast två knapptryckningar.

Elegant inloggning med användarnamn och lösenord.

Här är friheten total - för här finns inga lustiga licensvillkor att vara tvungen till att acceptera. 
Supporten är av högsta klass - du får hjälp via såväl inofficiella som officiella support-forum samt hederlig kommersiell support med allt vad det innebär. 
Systemet är fritt att sprida - kopiera installations cd:n och dela med dig till vänner, familjen eller liknande. Du får installera på hur många datorer som helst. Dock får du aldrig ta betalt för systemet.
Orolig för skadliga datorvirus? - nu behöver du aldrig ens ha en tanke på datorvirus. Risken att datorn blir drabbad av virus med Kubuntu som operativsystem är lika med obefintlig.

Tydlig programstart-meny. Lättförstådd och lättåtkomlig.

 Lägg till diverse olika grafiska komponenter på skrivbordet, även kallat widgets.

Enkel filhantering med Dolphin-filhanterare.


Är detta verkligen sant, eller är det bara ett försenat april-skämt? Detta är faktiskt, tro det eller ej, fullständigt sant. Ett så fulländat operativsystem som detta finns faktiskt.  
Men nu till en mycket viktig punkt - vad kostar hela kalaset? Inte 3 000 kronor, inte 2 000 kronor, inte ens 100 kronor heller. Håll i dig, för Kubuntu är fullständigt gratis

Hur får man då tag på Kubuntu då? Kubuntu laddar du enkelt ned från deras officiella webbplats (engelskspråkig) Eller Ubuntu Sveriges officiella webbplats.

Osäker på om Kubuntu verkligen är någonting för dig? Kubuntu kan även installeras som en programvara i Windows för att testa operativsystemet. Guide till hur man gör väntar jag med att senare kunna skriva här.