Bookmark and Share

fredag 12 mars 2010

Tillbakablick med facit i hand.

Jag blickar tillbaka för en stund. Jag kommer till hösten 2009. Volvo är på väg att säljas och Saab på väg att läggas ned. Vi har konstant slungats mellan hopp och förtvivlan om de två svenska biltillverkarna. De två stora ägarbolagen Ford (Volvo) och General Motors (Saab) håller på att gå omkull. General Motors dödar anrika bilmärken på löpande band och snart blir det Saabs tur.
Media i form av tidning, internet och tv hjärntvättar människor på jorden om att Saab och General Motors snart kommer att dö och Volvo kommer att överleva.

Nu, flera månader senare, med facit i hand ser vi vad som skett. Volvo som ganska snart skulle säljas har ännu inte sålts och har fortfarande en osäker framtid. Saab har sålts, före Volvo. General Motors lever. Volvo får snart tåla eventuellt en kinesisk ägare som kommer förstöra hela bolaget och utnyttja Volvos komponenter för sina egna bilmodeller. Saab är i tryggt ägande hos Spyker Cars och allt pekar mot en ljus framtid.

Min slutsats av allt detta är: låt er inte hjärntvättas av media, prova dra egna slutsatser och sluta var så grymt negativa om Saabs framtid.

 Nu finns den nya Saab 9-5 att beställa hos din närmaste återförsäljare.
Prislista och utrustning finns nu tillgänglig på Saabs hemsida.

Toyota som skulle satsa på vinst år 2010 inledde året med en fantastiskt stor motgång. De säljer bilar som är rent av livsfarliga i hela världen. Bilarna gasar av sig självt och hotar att skena iväg. Snacka om kvalitet på bilarna...

Ha de'

0 person(er) brydde sig:

Skicka en kommentar